‘Mijn nieuwe leven is begonnen’

Na twintig jaar gingen mijn partner en ik uit elkaar. Ik woon nu samen met mijn zoon. Doodeng vond ik het om aan deze nieuwe fase te beginnen. Al die tijd leefde ik voor mijn gezin. Wat ik zelf wilde deed er niet zo toe. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten verdween. Daar stond ik dan. Met mijn schoonmaakbaantje zou ik mij en mijn zoon niet kunnen onderhouden. Gelukkig was daar Jacqueline. Met steun van haar kon ik nieuwe stappen gaan zetten.

Een luisterend oor

Een vriendin wees me op Talentcoach. Ik ben toen naar een voorlichtingsdag gegaan en met het traject begonnen. Talentcoach koppelde mij aan Jacqueline. We hadden gelijk een klik. Ik was de weg kwijt, wist niet waar te beginnen. Maar Jacqueline was warm en luisterde. Bij haar voelde ik me direct op mijn gemak.

We begonnen met het bepalen van een actieplan. Mijn eerste doelstelling was ander werk. Verder wilde ik tijd nemen om uit te vinden wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil in het leven.

We begonnen met een actieplan om uit te vinden wat ik kan en wil in het leven.

Solliciteren in een winkel

Het is fantastisch om een goede coach te hebben. Jacqueline staat altijd voor me klaar en steunt mij. Ik weet nog dat ik goed gekleed en met mijn cv op zak een winkel binnenliep, waar ik graag wilde werken. Het gesprek vlotte echter niet, ik was te zenuwachtig. Geeft niks, zei Jacqueline, je hebt het in ieder geval gedurfd.

Uiteindelijk heb ik zelf een baan gevonden. In de catering. In Bulgarije werkte ik vroeger ook in de horeca. Het gaat erg goed. Ik vind het heerlijk om collega’s te hebben, het is er lekker druk en dynamisch. Ik hoef me geen seconde te vervelen.

Lotgenoten
Mijn  droom is uitgekomen. Mede dankzij Jacqueline. En ook door Talentcoach. Ik heb bijvoorbeeld veel gehad aan de training Hoe presenteer je jezelf. Bij Talentcoach zie je ook dat je niet de enige bent, dat er heel veel mensen in hetzelfde schuitje zitten. En ook die proberen hun situatie te veranderen. Dat is bemoedigend.

Inmiddels gaat het heel goed met me. Ik heb weer zelf de regie en durf nu ook bij mezelf te blijven. Ik ben ondernemender geworden en heb meer energie. Mijn nieuwe leven is begonnen.