‘Van fouten leer je’

Ron Renooij, trainer / coach en consultant

Hij is ruim 30 jaar professioneel trainer. Nu hij gepensioneerd is, zet hij zich in voor Talentcoach. Ron Renooij verzorgt met collega’s workshops voor de deelnemers en biedt supervisie aan de coaches. “Ik stimuleer mensen stappen te zetten. Ze hoeven niet bang te zijn om fouten te maken. Juist van je fouten leer je.”

Ron verzorgde zijn eerste training in 1976. “Ik ben ambtenaar geweest bij een ministerie en werd uiteindelijk trainer. Ik heb 28 jaar bij Schouten & Nelissen gewerkt. Het boek ‘Leren in vrijheid’ van Carl Rogers uit 1969 is een belangrijke basis in mijn werk. Geïnspireerd door Rogers, zie ik mezelf vooral als een facilitator van leren. Rogers gaat uit van het goede in de mens en zijn mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen en te groeien in vrijheid. Er is dus geen docent of trainer die voorschrijft wat goed of fout is. Het is meer een gezamenlijke verkenning.”

Ik creëer een veilige sfeer die het mogelijk maakt om te oefenen

Goede start
Leren in vrijheid betekent wel dat mensen een eigen verantwoordelijkheid hebben, vult Ron aan. “Mensen kunnen leren als ze daarvoor openstaan en willen investeren in zichzelf. Vaak gaat leren ook van ‘au’. Daar moet je niet krampachtig over doen. Een pijnlijke ervaring kan een goede stimulans zijn om het beter te willen doen.”

Ron werkt graag met de deelnemers van Talentcoach. Bij Schouten & Nelissen trainde hij vooral medewerkers in organisaties en verzorgde hij Train the Trainer – programma’s. Die deelnemers hebben al de nodige vaardigheidstrainingen gehad. Voor de deelnemers aan het Talentcoach traject is er zoveel nieuw. Ik kan deze doelgroep prima van dienst zijn.”

Feedback
Neem bijvoorbeeld de feedbacktraining. Ron. “De deelnemers bij Talentcoach hebben vaak een andere culturele achtergrond. In Nederland communiceren we heel direct, maar dat is niet overal zo gewoon. In veel andere culturen is het te confronterend om direct te zijn, daar zijn mensen eerder indirect uit respect voor de ander. De directe feedback die je in ons land krijgt, is voor hen vaak erg wennen.
Ook voor jezelf opkomen is niet gemakkelijk. Dit zijn onderdelen die tijdens de workshops aan bod komen.”

Talentcoach heeft het workshopprogramma net weer verder aangescherpt. Deelnemers kunnen nu deelnemen aan workshops, als: ‘Effectief communiceren’, ‘Hoe kom ik over en hoe leg ik uit wat ik te bieden heb?’, ‘Feedback geven en ontvangen’ en ‘Omgaan met lastige gesprekken’. “Deze trainingen geven volgens Ron een goede ondersteuning naast de coaching die de talentcoaches verzorgen.

Coach de coach
Binnenkort gaat Ron ook de talentcoaches coachen. “Daar verheug ik me op. Ik heb ervaring met coach-de-coach trainingen. Het verzorgen van supervisie voor toekomstige collega’s vind ik een mooie uitdaging. Het vraagt als het ware iets extra’s. Inzicht in mogelijke hobbels die zij tegenkomen in het contact met de deelnemers en hobbels bij henzelf. Met bepaalde problemen kan ook ik te maken krijgen, die herkenning maakt het nog interessanter. Ik zie het als volgt: delen is helen en leren. Supervisie werkt. De coaches pakken elkaars vragen aan, ik begeleid het proces alleen maar. Een sessie is wat mij betreft geslaagd als de coaches weer verder kunnen.”

In actie
Welke feedback krijgt Ron zelf van de deelnemers? “Ze geven aan dat ik een veilige sfeer creëer die het mogelijk maakt om te oefenen en fouten te maken. Ze weten dat ik ze opvang of juist een zetje geef. Ik ben er voor ze. Maar ik ben soms ook streng, deelname is niet vrijblijvend; ik verwacht wel dat de deelnemers gemotiveerd zijn en zich committeren. De meesten begrijpen dat.”

Vertrouwen
“Het is heel mooi om mensen te zien groeien, ze in actie te zien komen. Ik ben tijdens een workshop niet voortdurend aan het woord, ik laat mensen vooral zelf oefenen. Zo vergroten ze hun zelfvertrouwen, en daar hebben ze veel baat bij.
Ik vind dit werk leuk om te doen. Het is fijn om ook na je pensioen iets te kunnen betekenen voor mensen. Ik ben geen type om achter de geraniums te zitten. Het mooiste is als mensen mij tijdens het workshoptraject een vraag durven stellen of mailen. Dat zij genoeg vertrouwen in me hebben om mij deelgenoot te maken van hun kwestie. Dat vertrouwen krijg je natuurlijk niet zomaar!”