‘Ik wil de wereld een beetje mooier maken’

Mariska Komproe, oprichter en directeur Talentcoach

Ik heb Talentcoach in 2011 opgericht. Voor mij is het een droom die uitkomt. Als je aan de slag gaat met iemand ver uit je comfortzone dan ga je echt het avontuur aan. Leren door te doen en uit te proberen, daar leer je het meest van. En tegelijkertijd maken we samen de wereld een beetje mooier. Geweldig toch!

Avontuur

Na een aantal jaren als pr-dame gewerkt te hebben, onder andere voor Universal Pictures Benelux, begin ik in 2007 aan een masterstudie aan de Vrije Universiteit. De start van een mooi avontuur dat uiteindelijk een hele andere wending krijgt dan ik had verwacht.

Soms heb je van die dromen die je wakker houden, tot je ze uitvoert. Loesje.

Andere wereld

Tijdens mijn studie besluit ik vrijwilligerswerk voor de Voedselbank te gaan doen en maak ik kennis met Chantal. We zijn even oud en allebei moeder, maar bevinden ons ieder in een hele andere wereld. Chantal heeft door al haar problemen toevlucht gezocht tot de voedselbank terwijl ik mijzelf verder aan het ontwikkelen ben op de universiteit. We zijn allebei zenuwachtig en nieuwsgierig de eerste afspraken, maar er is een klik en we leren ontzettend veel van elkaar. Ik ervaar hoe het is om niet mee te doen, financieel niet zelf voor je gezin te kunnen zorgen. Zij leert van mij anders naar zichzelf te kijken en weer mogelijkheden en kansen te zien en te benutten.

Landelijke uitrol

Vanuit deze persoonlijke ervaring is mijn passie en idee ontstaan voor Talentcoach. Om mensen de kans te geven weer mee te doen aan de maatschappij, vanuit hun eigen kracht en talent. In 2010 start ik in samenwerking met De Regenboog Groep met het project in Amsterdam en inmiddels zitten we ook in Rotterdam en Den Haag.