‘Ik kan beter bijdragen aan verandertrajecten’

Lisette Overduin-Jansen, talentcoach en HR-adviseur verkoop HEMA

Ik krijg energie van het stimuleren van mensen en organisaties om hun talenten te ontwikkelen. Ik draag niet mijn eigen kennis over, maar stimuleer het leerproces van de deelnemer en laat dit proces ontstaan. Het mooiste aan coaching is dat je iemand in beweging laat komen, zonder dat jij daarin stuurt. Zodra iemand zelf verantwoordelijkheid neemt, bereik je resultaat.

Ik koos voor Talentcoach. Daar kun je wat je leert direct in de praktijk brengen.

Vlieguren maken

Ik volg een opleiding mensgerichte coaching. Dat doe ik op persoonlijke titel, maar ik zou ook graag in mijn werk meer mensen willen coachen. Naast de theorie moet ik vlieguren blijven maken. Daarom koos ik voor Talentcoach. Daar kun je wat je leert direct in de praktijk brengen. Dat ik ook maatschappelijk een bijdrage kan leveren vind ik fantastisch. Het voelt goed om echt iets voor iemand te kunnen betekenen. Op deze manier sla ik twee vliegen in één klap. Ik ontwikkel mijzelf en help iemand om haar leven weer goed op de rit te krijgen.

Kat uit de boom kijken

“Op papier klopte de match met mijn coachee direct. Ik ben moeder, mijn deelnemer is moeder. We hebben ongeveer dezelfde leeftijd. Zij heeft een arbeidsmarktvraag en ik werk als HR-adviseur. Maar het is natuurlijk altijd even afwachten of het in de praktijk ook klikt. We ontmoetten elkaar op Den Haag CS. Bij iemand thuis is gelijk zo heftig. Eerst maar eens allebei de kat uit de boom kijken. We konden het direct met elkaar vinden. Ze was heel enthousiast en positief en wilde het liefst morgen beginnen. En ik vond het interessant dat zij moslim is. Ik ken niet veel mensen die moslim zijn. Zo kan ik kennismaken met haar geloof en cultuur.”

In beweging komen

“We zijn nu een aantal maanden op weg. Mijn deelnemer heeft haar eerste echte mijlpaal bereikt. Ze heeft vrijwilligerswerk gevonden en is dus weer ergens mee aan de slag. Het mooie is dat ze het zelf doet. Ik luister en stel haar vragen. Daarmee prikkel ik haar om in beweging te komen, zonder dat ik haar vertel wat ze moet doen.

We hebben een einddoel afgesproken. Aan het eind van het coachingtraject wil mijn deelnemer klaar zijn voor het betreden van de arbeidsmarkt. Ik help haar met brieven schrijven, haar presentatie, het ontdekken van haar talenten en zelfvertrouwen. Dit zijn dingen die je op moet bouwen. En dat kost tijd. Het is een valkuil om snel te grote stappen te willen maken. We doen het daarom in kleine stapjes. En we kijken vaak even terug: wat heb je al bereikt? Dan benoemen we de successen. Het is belangrijk om daarbij stil te staan.”

Zelfsturende teams

“Zelf leer ik ook. Bijvoorbeeld luisteren zonder oordeel te geven en de ander in beweging laten komen zonder dat ik daarin stuur. Ik vind het allebei heel waardevol. En ik gebruik wat ik geleerd heb in mijn werk. Mijn collega’s vinden dat ik nu beter luister. En ook in groter verband heb ik veel aan de coaching. Organisaties hebben altijd te maken met veranderingen. Zeker bij ons in de retail. We kunnen niet stilstaan en moeten flexibel zijn, anders redden we het niet. Ik kan nu strategisch van nut zijn bij verandertrajecten, weet hoe ik moet omgaan met weerstand. En ik begrijp hoe ik kan switchen tussen adviseren en coachen. Organisaties zijn op zoek naar optimale verantwoordelijkheid in samenwerking. Ze zijn op zoek naar zelfsturende teams. Een coach kan hen helpen door de medewerkers te begeleiden bij het ontwikkelen van de benodigde competenties voor zelfsturing, met aandacht voor emoties, gedrag en verandering.”

Achtervang

“Je kunt overal terecht voor een coachingtraject. Maar bij Talentcoach maak je het verschil in het leven van iemand die dat goed kan gebruiken, terwijl je zelf vakkundig gecoacht wordt. Het is een fijne organisatie, professioneel met een klein enthousiast team. Het maatschappelijke aspect van Talentcoach vind ik heel mooi. En het spreekt me ook aan dat het dichtbij is. Bij HEMA hebben we Return to sender, we verkopen fair trade producten die zijn gemaakt door mensen uit Azië en Afrika. Maar het is net zo goed belangrijk om mensen in onze eigen omgeving een duwtje in de rug te geven. Bij Talentcoach zet je je in voor iemand uit je eigen stad. Ik leer er veel van en word goed begeleid. Dat ik altijd een achtervang heb, voelt heel veilig.”