‘Geef iemand geen vis, maar leer hem vissen’

Jonito Douwes Dekker, voormalig talentcoach en business development executive bij IBM

Toen IBM honderd jaar bestond heb ik samen met 20 collega’s meegedaan aan het traject van Talentcoach. Wij vinden het als multinational onze plicht om te investeren in de ontwikkeling van onze mensen én in de maatschappij. Talentcoach is een duurzaam initiatief. Dat past bij ons bedrijf.

IBM investeert in de eigen mensen én in de maatschappij.

Isolement doorbreken

Toen ik door Talentcoach werd gekoppeld aan mijn coachee, liep ik eigenlijk te hard van stapel. Mijn deelnemer had jaren in de gevangenis gezeten en ik zou er samen met hem wel voor zorgen dat hij aan het eind van het jaar een baan had. Dat lukte niet. Toch was mijn deelnemer heel blij met mijn begeleiding. Hij was losgebroken uit z’n isolement, kwam weer buiten en durfde weer zelf naar zijn leven te kijken. Voor hem was het traject geslaagd.

Ik heb hierdoor geleerd dat ieder zijn eigen mijlpalen heeft. En dat je juist met kleine stappen beweging in gang kunt zetten. Je kunt iemand vis geven, maar het is waardevoller om hem te leren vissen. Bij mij en mijn collega’s werkte het traject ook door. In de manier waarop we met elkaar en onze klanten omgaan. We luisteren beter.

Midden in de maatschappij

Talentcoach is een gedreven en gepassioneerde club die mensen helpt om weer de regie over hun eigen leven te pakken. Ik vind dat een mooi gegeven.

Ik beveel Talentcoach zeker aan bij andere bedrijven. Het is goed om medewerkers zo’n programma te laten volgen. Het helpt om anders naar je organisatiewaarden te kijken. Wil je vanuit een ivoren toren ondernemen of een bedrijf zijn dat midden in de maatschappij staat? Het is een uitdaging om iemand die zo anders is dan jij te coachen en intussen ook jezelf te ontwikkelen. Het maakt een vollediger mens van je, daar ben ik van overtuigd. En daar heb je zowel privé als in je werk iets aan.