‘Ik doe het graag’

Jacqueline Wever, talentcoach en senior specialist individuele verzekeringen

Ik werk al jaren met veel plezier bij een grote verzekeraar als inkomensspecialist en arbeidsdeskundige. Mijn werk is boeiend, maar ik vond het tijd om ook energie te steken in andere dingen. Daarom werk ik vier dagen en hou ik mijn vrijdag vrij. Noem het tijd voor zingeving. Het gaat goed met mij, dus ik wil graag iets doen voor anderen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken.

Door de tweedaagse training was ik goed voorbereid

Support

Talentcoach sprak mij direct aan. Je bent als professional wel ervaren, maar onervaren als talentcoach. Ik vind hun support daarom heel fijn. Door de tweedaagse training was ik goed voorbereid op de eerste gesprekken met mijn coachee.

Het geeft me energie

Tansi en ik hadden direct een klik. Dat was goed gematcht door Talentcoach. We hebben de eerste keer bij Tansi thuis afgesproken. Ze vroeg me waarom ik tijd aan haar wilde besteden? Nou, omdat ik haar dat waard vind. Ik weet dat ik iets voor haar kan betekenen en daar krijg ik energie van. Ik doe het graag.”

Betere baan

Haar grootse doel was het vinden van een leuke baan in loondienst. En dat is als arbeidsdeskundige natuurlijk mijn ding. We hebben een plan van aanpak gemaakt, met doelstellingen. Ze heeft haar cv aangepast, we hebben gekeken naar haar presentatie en ze is gericht gaan zoeken naar vacatures.

Uiteindelijk heeft ze zelf een baan geregeld. Ik ben haar sparringpartner geweest, heb haar gesteund zodat ze meer zelfvertrouwen kreeg. Maar ze is zelf gegroeid en heeft het zelf gedaan. Ik heb haar zien veranderen van iemand die verlegen haar ogen neerslaat in een stralende vrouw die weet wat ze wil en daarvoor durft te gaan.

Waardevol leermoment

Het traject heeft mij laten zien hoe je met iets wat voor jou vanzelfsprekend is een ander kan helpen en een groot plezier kan doen. Daarnaast leer je ook van elkaar. Van mezelf kan ik zeggen dat ik empathisch ben maar me wel heel praktisch en zakelijk uit. Terwijl Tansi juist heel gevoelsmatig is en dit goed onder woorden kan brengen. Dat was een waardevol leermoment, waar ik ook iets aan heb in mijn werk. Doordat je je openstelt en een verbinding met iemand aangaat, krijg je samen dingen voor elkaar.

Ik vind het prettig om mijn kennis en ervaring in te zetten voor anderen. Het maakt van mij een vollediger mens. Veel mensen zijn gejaagd, hebben een overvolle agenda. Ik kies voor een ander ritme en maak bewust tijd om dat wat ik heb te delen met anderen. Dat geeft het leven voor mij meer zin.”