‘Dat zoveel mensen zich voor mij willen inzetten heeft mij verrast’

Ik ontdekte Talentcoach tijdens een dag van de gemeente. Dat is echt wat voor mij, dacht ik toen. Ik kon wel een steuntje in de rug gebruiken. Ik wil meer werken, maar als zzp’er is dat niet zo makkelijk. En ik werd verzocht mijn huurwoning te verlaten, terwijl ik daar al dertig jaar woon en er graag wil blijven. De stress stapelde zich op.

Wederzijdse verwachtingen

Dominique, mijn coach is geweldig. We hadden direct een klik. Al tijdens onze eerste afspraak hebben we wederzijdse verwachtingen uitgesproken. Dat schept duidelijkheid. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Ik heb geleerd om na te denken over hoe ik in het leven sta en over wat ik wil.

Door mijn coach durf ik keuzes te maken en kan ik weer focussen.

Keuzes durven maken
Als je niet zoveel werkt, komen dingen later. Dan word je losser. Werk zorgt voor structuur. Ik ben kostwinner en heb twee zonen. De structuur en het salaris dat ik met werken kan verdienen, heb ik nodig. Dominique leert me dat ik zelf verantwoordelijkheid draag voor mijn leven. Daar spreekt ze me ook op aan. Door haar durf ik keuzes te maken en kan ik weer focussen.

Werk en wonen zijn voor mij het belangrijkst. Ik probeer mijn werkzaamheden als zzp’er uit te breiden. En ik wil blijven wonen waar ik woon. Daar voer ik nu een rechtszaak voor. Het is heel fijn om steun te krijgen. Iedereen heeft z’n zekerheden en onzekerheden, maar ik voel me niet alleen. Dominique is op mij gericht, ze staat naast me. En zelf leert ze er ook van, ik geef haar ook feedback.

Warme club mensen

Naast Dominique zijn er ook nog de mensen van Talentcoach. Wat een fijne, warme club is dat. En wat een goede workshops en trainingen krijgen we. Het is heel inspirerend. Dat zoveel mensen zich voor mij en anderen willen inzetten, dat heeft me echt verrast.