‘Je bent bewust bezig met je talenten’

Carolina, talentcoach en communicatieadviseur bij Nationale -Nederlanden

Een vriendin wees mij op een advertentie van Talentcoach in de krant. Ze vond dit echt wat voor mij. Mensen hebben de neiging hun verhalen aan mij te vertellen en ik ga daar op een coachende manier mee om. Ik las de advertentie en werd er blij van.

Vervolgens belde ik de projectleider van Rotterdam om een afspraak te maken. Het intakegesprek was pittig, ze vroeg goed door waarom ik dit wilde, wat mijn valkuilen zijn, waar ik goed in ben. Ik was me er heel bewust van dat dit niet zo maar iets is. Talentcoach is een gedegen organisatie. Niet alleen de talentcoaches worden goed geselecteerd, ook de deelnemers. Je moet allebei het gevoel hebben dat je dit echt wilt.

Talentcoach leert je je kwaliteiten te ontwikkelen

Kijkje in de spiegel

Ik wil als talentcoach voor mezelf ontdekken of ik me verder wil ontwikkelen in het coachingsvak. Kan ik hier mijn nieuwe professie van maken of blijf ik dit doen als vrijwilliger? Daarnaast word ik blij als ik mensen zie groeien. Zelf heb ik ook het een en ander uitgezocht in mijn leven en het is fijn om deze kennis over te dragen. Wat mij positief verrast aan het traject is dat de matches zo goed worden gemaakt. Je gaat niet alleen iemand helpen, je leert zelf ook veel. Je krijgt een spiegel voorgehouden.

De training die je krijgt voordat je echt begint als talentcoach, vond ik erg leerzaam. Je krijgt goede handvatten mee; wat is jouw rol als talentcoach? Wat is de scheidslijn met hulpverlening? En dit alles vanuit een positieve insteek. Dat spreekt mij aan. De kwaliteit van de training heeft mij ook verrast. Naar mijn mening biedt Talentcoach dezelfde kwaliteit als Schouten & Nelissen. Je gaat echt mensen helpen, dat is niet niks. Het is fijn dat je dan een goede basis meekrijgt.

Herkenbaar

Als talentcoach kom je echt in aanraking met een andere wereld. Je weet wel dat die wereld bestaat, maar om echt de huiskamer van iemand binnen te stappen, maakt het heel realistisch.  Ik ben gekoppeld aan een vrouw van 32 jaar en dat klikt goed. Ik ben zelf 35 jaar, dus qua leeftijd liggen we dicht bij elkaar. Als ik in mijn leven net een andere afslag had genomen, had ik in haar schoenen kunnen staan. Het is heel herkenbaar voor me.

Ik heb haar nu vier keer gezien. De eerste keer was wat onwennig, maar je merkt dat je snel naar elkaar toe groeit. Als coach heb je toch de rol om een spiegel voor te houden, waardoor je snel te diepte in gaat en het vertrouwt voelt.

Zere plek

Ik vind de stemmingswisselingen van mijn deelnemer soms moeilijk. Toen ik laatst bij haar wegging was zij vol goede moed. Maar twee weken later zat ze helemaal in de put. Ik heb haar toen gevraagd  wat er aan de hand was. Door door te vragen, kwamen we bij het punt waar ze steeds over struikelt. Door het te benoemen werd de zere plek blootgelegd en konden we vanuit daar weer verder werken. Zo wisten we van een moeilijke situatie iets positiefs te maken.

Of ik op mijn werk profijt heb van het traject bij Talentcoach? Ik merk in ieder geval dat ik met meer aandacht ben gaan luisteren. Mijn collega’s vinden het erg leuk dat ik dit doe en ze vinden het bij mij passen. Ze leven met mij mee. Ik beveel Talentcoach zeker aan bij vrienden of mensen op mijn werk. Ze reageren positief en vinden het interessant.

Nuttig voor bedrijven

Voor bedrijven is het nuttig dat medewerkers Talentcoach worden. Je leert bepaalde kwaliteiten (verder) ontwikkelen: beter luisteren, goed analyseren, knelpunten signaleren en er een positieve draai aan geven. Verder denk ik dat bedrijven er ook iets aan hebben om een deelnemer van Talentcoach in huis te nemen. Deelnemers zijn immers heel bewust bezig met het ontwikkelen van hun talenten.

Ik vind Talentcoach een mooie en gedegen organisatie. Mijn ervaringen zijn positief: ik kreeg een goed intakegesprek, een goede training en een goede match. Heel bijzonder dat ik op deze manier iemand zijn talenten kan laten ontdekken!