Talenttapperij: samen staan we sterk!

Werkcafe Talentcoach

Zoveel werkzoekenden heb ik nog nooit bij elkaar gezien. De een nog gretiger dan de ander op zoek naar nieuwe kansen. De eerste workshop die ik volg ‘Anders? Dat mag ook!’ wordt gegeven door André en Marcel van de Energieclub. Als ik daar geen energie van krijg?!

Match
De mannen van de energieclub doen hun naam eer aan, want binnen no-time vertelt iedereen enthousiast over welke talenten zij beschikken. Ik denk bij mezelf: ‘Hoe kunnen zoveel talenten onbenut blijven?!’ Tijdens de pauze praat ik met een aantal mannen die voor zichzelf een coaching bedrijf willen opzetten, ook spreek ik iemand die grafisch vormgever is. Met mijn marketingcommunicatie kennis, zie ik hier direct een mooie match ontstaan. We wisselen snel onze contactgegevens uit en beloven af te spreken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Een mooiere uitkomst van deze dag bestaat volgens mij niet.

Tijd
Ik heb me ingeschreven voor een tweede workshop: ‘Sommige mensen hebben horloges, anderen hebben de tijd’. Heel toepasselijk, aangezien ik nooit een horloge draag. In deze workshop van Juul Veenker vullen we een kwadrant van Stephen Covey in en kom ik erachter dat ik nauwelijks tijd verspil en me ook niet laat misleiden. Ga zo door!
Iedereen verlaat de workshop met een positieve mindset en zin om aan de slag te gaan.

Talentcoach
Sinds november 2016 word ik gecoacht door een talentcoach. Vanaf het eerste moment heb ik hier heel veel aan. Ik leer meer rust te nemen, niet direct tot actie over te gaan maar eerst overdenken. Door mijn commerciële achtergrond en mijn energieke persoonlijkheid is dit soms lastig. Mijn coach helpt me daarbij. Ik wil graag iets doen om de maatschappij leuker en fijner te maken. Verbinding van mensen zit in mijn bloed. Samen kunnen we zoveel mooie dingen bereiken. Hierop ligt nu mijn focus. Vol inspiratie verlaat ik deze inspirerende Talenttapperij en ben benieuwd wat de ontmoetingen mij de komende tijd gaan brengen.

Iris