Pilot LEF op de arbeidsmarkt

Het boostprogramma ‘Lef op de arbeidsmarkt’helpt Rotterdammers met afstand tot de arbeidsmarkt om zich met zelfvertrouwen en authenticiteit te presenteren. Tien deelnemers worden onder meer klaargestoomd voor het maken van een videopitch en het delen van hun verhaal op een zeepkist. Oprichter en directeur van Talentcoach, Mariska Komproe, vertelt over het belang van deze pilot.

Afstand tot de arbeidsmarkt
“De coaching van Talentcoach is gericht op de vragen ‘Wie ben ik? Wat wil ik? Waar wil ik heen?’ We hebben gemerkt dat het krijgen van een baan een veel voorkomende coachvraag is, vooral bij mensen in de bijstand. Dit laat een ander beeld zien dan dat de media vaak schetst. Mensen in de bijstand willen wel degelijk werken, maar weten niet hoe. Daar komt bij dat de arbeidsmarkt erg uitdagend en in beweging is. Dan is het belangrijk dat deelnemers goed uitgerust zijn.”

Zelfvertrouwen
“Zo is het bij solliciteren belangrijk dat je zelfvertrouwen toont. Zelfvertrouwen is echt een probleem. Ik hoorde van een deelneemster die ooit zei: “Om eerlijk te zijn, zou ik mezelf ook nooit aannemen.” In de vijf jaar dat Talentcoach nu bestaat, hebben we gezien dat het zelfvertrouwen van deelnemers is weggeslagen door wat ze hebben meegemaakt, maar soms is die in de basis al niet aanwezig.”

Authenticiteit
Dat gebrek aan zelfvertrouwen, kan leiden tot je anders voor doen, dan je werkelijk bent. “Als je onzeker bent, heb je de neiging om je helemaal te richten op de vragen en behoeftes van de werkgever. Dit uit zich bijvoorbeeld door kleding aan te trekken waarin je je helemaal niet prettig voelt. Dat komt onnatuurlijk over. Werkgevers zoeken ook naar eerlijkheid en authenticiteit.”

Mariska: “Het gaat deelnemers helpen om hun beste zelf te zijn en daar mag best een likje verf overheen.”

Twee groepen
De pilot die op 30 mei van start is gegaan, bestaat uit twee groepen van vijf deelnemers. Een groep wordt al een tijdje gecoacht door Talentcoach. De andere groep doet het traject zelfstandig, maar wordt wel gedurende het programma door een Talentcoach ondersteund.

Samenwerkingsverband
Het programma verzorgt Talentcoach overigens niet alleen. Talentfirst helpt de deelnemers een onweerstaanbaar cv te maken. Dress for Success werkt aan identiteit en imago. Creative Desk draagt zorg voor de videopitch van de deelnemers en InActing geeft een sollicitatietraining.

Feestelijke afsluiting
Op 23 juni sluit Talentcoach feestelijk af met de inspiratiebijeenkomst LEF die toegankelijk is voor iedereen die aan Talentcoach verbonden is (coaches, deelnemers en samenwerkingspartners). Deelnemers krijgen dan de kans om op een zeepkist te gaan staan en hun verhaal met een groot publiek te delen. Degenen die dat niet willen, presenteren zich met hun video.

Je beste zelf
Mariska is blij met de hulp van de samenwerkingspartners die tot dit mooie programma heeft geleid. “Het gaat deelnemers helpen om hun beste zelf te zijn en daar mag best een likje verf overheen. Je hoeft niet in je pyjama te solliciteren. Natuurlijk weet ik dat het programma geen wondermiddel is, maar het is wel een stap in de goede richting. Deelnemers hebben steun aan elkaar en vergroten hun netwerk. Bovendien  lopen ze straks weg met een super cool filmpje en een mooi cv als tastbaar bewijs van het intensieve proces dat ze hebben doorlopen.”

Benieuwd naar de videopitches van alle deelnemers, klik hieronder op de quotes. Toon ook LEF en deel de pitch in je netwerk en help ons deze unieke verhalen te verspreiden.

Voor de pers
Wilt u aandacht besteden aan de persoonlijke LEF verhalen van onze deelnemers neem dan contact op met projectmanager Roos de Haan E: info@roosdehaan.nl of T:06-20240919.

Meer weten? Lees over ons coachingstraject voor Talentcoaches, of over een van onze talentprogramma’s waarin maatwerk, ervaringsgericht leren en maatschappelijke betrokkenheid sleutelwoorden zijn.

Lies: “Ik ben ontzettend blij met deze kans en zal er dan ook alles aan doen om deze zo optimaal mogelijk te benutten.”

Jurick: “Ik wil graag tools krijgen om mezelf op een creatievere manier op de arbeidsmarkt te presenteren.”

Fatima: “Ik zie het als een uitdaging om mijn talent te ontwikkelen en te behouden.”

Linda: “Ik kan goed praten, maar wil ook gaan doen. Hopelijk helpt LEF me hierbij.”

Ivo: “Ik zoek een baan buiten de sector waar ik jaren werkzaam ben geweest. Ik hoop op inzicht en het vergroten van mijn mogelijkheden.”

Moenne: “Ik wil graag een baan vinden waar ik in mijn element kan zijn.”

Martijn: “Ik wil een verhaal neerzetten dat klopt met mijn authenticiteit en bevlogenheid.”

Ingrid: “Ik vind het een uitdaging om een baan te vinden die aansluit op mijn niveau.”

Bartjan: “Ik wil mijn motivatie en zelfvertrouwen terugvinden om er vol voor te gaan.”

Silvie: “Met LEF hoop ik een leuke baan te vinden. En concreet vast te stellen wat dat voor mijzelf inhoudt.”