Talentcoach gelooft dat iedereen in onze samenleving succesvol kan zijn. Pas als je je bewust bent van je unieke talenten, drijfveren en passies, kun je het maximale uit jezelf én de ander te halen. We coachen mensen daarom op hun kracht en talent. Talentontwikkeling en ervaringsgericht leren staan daarbij centraal. Om zo iedereen de kans te bieden om zijn leven een zinvolle invulling te geven.

Winst voor iedereen

Wij zijn een social enterprise. Voor ons is winst pas winst als die winst voor iedereen oplevert. Een gedachtegoed dat wereldwijd terrein wint. Graag enthousiasmeren we andere bedrijven om ook mee te bouwen aan de nieuwe economie. Om te leren op een manier die hun organisatie én de maatschappij een stukje beter maakt.

Tegen uitsluiting

De ambitie van Talentcoach is tweeledig. We bieden professionals uit het bedrijfsleven en bij de overheid een doeltreffend coachingstraject aan. Daarnaast doorbreken we het patroon van factoren die armoede en uitsluiting in stand houden.

Kwaliteit

We werken voor onze coachingstrajecten samen met professionele coaches en trainers van onder andere Schouten en Nelissen. Niet alleen de professionals die talentcoach worden, profiteren van deze samenwerking. Ook de minima krijgen trainingen van experts. Mensen op het randje van de armoede hebben vaak geen toegang tot persoonlijke coaching. Op deze manier zorgen wij ervoor dat ook zij van deze samenwerking en kwaliteit kunnen profiteren.

Focus op Talentontwikkeling

Om onze ambities waar te maken ontwikkelen we kleinschalige coachprojecten waarin professionals uit het bedrijfsleven kwetsbare mensen helpen de eigen kracht te (her)vinden en aanwezig talent te ontdekken. We delen onze kennis en ervaring met andere partijen die het doorbreken van een negatieve participatiespiraal tot hun doelstelling rekenen. Tegelijkertijd biedt Talentcoach kansrijke burgers en bedrijven de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen en in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Vanuit de grote steden

Onze coachingstrajecten vinden plaats in de grote steden. Daar zijn bedrijven en professionals goed vertegenwoordigd en daar leeft bijna één op de vijf mensen rond de armoedegrens (cijfers Amsterdam). Er is vraag naar ons concept. Mede daardoor hebben wij besloten om onze visie en methodiek te verspreiden over Nederland. Talentcoach heeft de ambitie om uit te breiden. We starten in verschillende grote steden nieuwe projecten. Op dit moment zitten we in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Koningin Maxima omarmt ambitie Talentcoach

Bezoek Maxima

Op 28 augustus verraste koningin Maxima Talentcoach met een bezoekje. De Koningin sprak haar enthousiasme uit over onze innovatieve aanpak en samenwerking met bedrijven en organisaties.