Heb jij er het LEF voor?


Heb jij er het LEF voor?

 “Kom je ook naar het pitchevent van ‘Lef op de arbeidsmarkt’?” vroeg mijn vriendin. “Tuurlijk!” zei ik. Ik was best benieuwd naar het project waar zij de afgelopen periode als coach aan had gewerkt.

Pitch Event
Donderdag 25 januari was het zover, hét pitchevent! Samen met 40 andere mensen waren we uitgenodigd door Talentcoach in het gebouw van Nationale Nederlanden. Het klonk in mijn oren als “serious business” en dat was het zeker, met op z’n tijd wat humor erbij. Vooral een avond vol met mooie en zeer persoonlijke verhalen van mensen. Mensen die dolgraag weer een plek op de arbeidsmarkt zouden willen. Mensen die willen laten zien wat ze kunnen. Mensen die wat in hun mars hebben!

Zoek verbinding
Mensen met ieder een eigen verhaal in de hoop dat iemand hen verder op weg kan helpen. Wie kan wie helpen aan de juiste connecties? Dat was de vraag. Kijk in jouw eigen netwerk om te zien of je wat kunt betekenen voor één of meerdere van deze mensen. Na elke pitch vlogen er post-its’s rond vol met tips.  Er werden concrete gesprekken gevoerd en contactpersonen genoteerd.  Leuk om het enthousiasme te zien van iedereen.

Samenwerken
‘Ik ben Gwendoline en ik hou van fouten.’ Dit was de openingszin van de pitch van Gwendoline (coachee). Na een korte uitleg was deze zin mij duidelijk: zij voelt zich als een vis in het water als zij financiële administraties kloppend moet krijgen en spoort maar al te graag fouten op. Een spraakzame, kordate dame die precies weet wat ze wil. Ongetwijfeld heeft ook zij een weg bewandeld om te komen waar ze nu is. Tijdens mijn interview gaf zij aan dat er een fijne persoonlijke benadering is geweest tijdens dit traject. Het samen bespreken van ideeën en plannen of zelfs angsten delen met jouw coach, blijkt een goede manier  te zijn. Samen meer weten dan alleen, even ruggespraak houden over hoe je nu het beste een CV of een LinkedIn profiel opstelt. Dat is ook waar het coachen over gaat.

Waarom LEF op de arbeidsmarkt?
Als je een tijdje van de arbeidsmarkt bent dan is het moeilijk om weer terug te komen. Zeker als je de jaren daarvoor vooral bezig bent geweest met overleven. Daarom is Talentcoach gestart met LEF op de arbeidsmarkt dat werkzoekenden de kans geeft om zich op een ludieke manier te presenteren aan potentiële werkgevers. In tien weken zetten ze zeven belangrijke stappen op weg naar een baan. Resultaat? Meer dan 60% vindt binnen zes maanden werk.

Ik heb veel mooie verhalen gehoord deze avond en één ding is mij in elk geval duidelijk geworden: in een ieder van ons schuilt wel eens onzekerheid. Of dat nu is tijdens het spreken op een pitch event, tijdens het maken van een CV of misschien wel op heel ander moment. Echter met een beetje back-up en hulp van in dit geval een coach, maar straks misschien die ene vriend of vriendin, kennis of collega kun je over die drempel heen komen. Ook ik schrijf dit stukje tekst in mijn onzekerheid. Als Marketing & Communicatie Coördinator heb ik mijzelf altijd bezig gehouden met commerciële teksten in andere sectoren. Ik werd gevraagd hiervoor en heb ik mijn enthousiasme ‘Ja’ gezegd. Nu ik aan het einde van dit verslag kom, ben ik best trots op het resultaat!

Wat is jouw talent? Doe waar je goed in bent! Een mooie gedachte…

Met dank aan Susanne Verseveldt (Marketing en Communicatie Coördinator) die dit verslag geschreven heeft. 

Wil jij ook bij een pitchevent aanwezig zijn? Kijk dan in de agenda en meld je aan. Je bent van harte welkom.