“Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk”

_MG_2290_gecomprimeerd(foto: SanderSpiegelbeeld, vlnr: Simone en Hanneke)

De kracht van Talentcoach is dat je naast het krijgen van workshops en intervisie, direct met een coachingstraject aan de slag gaat. Daarnaast ga je uit je comfortzone, doordat je iemand aan de andere kant van de samenleving  coacht. Hanneke en Simone, twee talentcoaches, deden waardevolle inzichten op. Een paar vragen.

Wat was er anders aan de belevingswereld van je deelnemer?

Hanneke: “Het verbaasde mij nogal dat mijn deelnemer alleen maar dingen wilde doen die leuk zijn. Als moeder van vier zou ik mijn kinderen heel graag zelf naar school willen brengen. Maar door mijn baan kan dat gewoon niet. Door iemand uit een andere belevingswereld te coachen, worden je eigen overtuigingen veel sneller zichtbaar. Die moet je tijdens de coaching loslaten.“

Hoe doe je dat dan?

Simone: “Als coach mag je niet over een ander oordelen. Het is belangrijk om de ander te accepteren zoals die is. Toch kan het voorkomen dat je als coach evengoed op ergernissen stuit. Door bij jezelf te onderzoeken hoe je in het leven staat, neem je even afstand van de situatie. Het leven van je deelnemer is niet jouw leven en dus niet jouw verantwoordelijkheid. Hierdoor word je vanzelf milder.”

Hanneke: “Het helpt om te bedenken dat deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeltraject. Wel heeft deze kwetsbare doelgroep soms extra hulp nodig. Wat voor jou een klein stapje is, kan voor deze doelgroep een enorme stap zijn. Als coach kun je daarnaast beter je verwachtingen laag houden. Door de intervisiebijeenkomsten met andere coaches weet ik dat het voorkomt dat de coach soms voor een dichte deur staat. Mensen maken soms terugtrekbewegingen, maar dat gedrag kun je weer bespreekbaar maken.”

De deelnemers dragen soms veel bagage uit het verleden mee. Hoe ga je daar mee om?

Simone: “Bij mijn deelnemer was dat zeker het geval. Daarom maakte ik in elk gesprek de terugkoppeling naar het ‘hier en nu’ om te voorkomen dat de coaching een soort therapie werd. Ik heb met haar gewerkt aan bewustwording. Hoe wil je nu verdergaan? Wat kan je eruit leren? Soms helpt het om te vergeven en te accepteren om verder te kunnen.  We maken allemaal verschrikkelijke dingen mee, maar we moeten vooruit. Na dertig jaar in Nederland te zijn en veelal vrijwilligerswerk gedaan te hebben, heeft ze nu een baan gevonden.”

Was het vinden van een baan ook haar coachdoel?

Simone: “Ja, maar aanvankelijk bleek dat het zoeken naar een baan steeds de minste prioriteit bij haar kreeg. Dit kwam omdat mijn deelnemer geclaimd werd door anderen. Ze moest daarom eerst de beslissing nemen om voor zichzelf te kiezen. Pas door bewustwording hiervan, kon ze het anders gaan doen.”

Komt het vaker voor dat er een dieper coachdoel onder het aangegeven coachdoel ligt?

Hanneke: “Voor een van mijn deelnemers bleek werk ook geen prioriteit te hebben, terwijl dit wel het coachdoel was. Uiteindelijk bleek het meer te gaan om ‘Waar krijg ik energie van?’ Als coach laat je je deelnemer uiteindelijk keuzes maken door de juiste vragen te stellen.”

Simone: “De vraag ‘Wat wil je?’ geldt voor iedereen. De problematiek van deze doelgroep mag dan zwaarder zijn, maar de onderliggende wensen en drijfveren blijven hetzelfde.”

Lees ook eens: 

GROW coaching: wat houdt dat precies in?

Actief luisteren & samenvatten: waar moet je opletten?

Meer weten? Lees over ons coachingstraject voor Talentcoaches, of over een van onze talentprogramma’s waarin maatwerk, ervaringsgericht leren en maatschappelijke betrokkenheid sleutelwoorden zijn.

Meer weten over Hanneke en Simone?

Hanneke heeft een eigen coachingspraktijk: www.eigenkrachtcoaching.nl.

Simone is als bedrijfs- en wandelcoach begonnen, zie haar profiel op LinkedIn.