Gevraagd: een portie LEF!

 Vind jouw bedrijf het belangrijk om in mensen te investeren? En wil je dat zoveel mogelijk mensen betaalde arbeid verrichten? Participeer dan in het programma van Talentcoach om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk te krijgen. En leer hier zelf als bedrijf ook van.

Veel mensen in de bijstand willen wel werken, maar weten niet meer hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen. Zo komen zij buiten spel te staan op de arbeidsmarkt. Samen kunnen we daar iets aan doen en zorgen dat er geen berg ‘menselijk afval ontstaat’. Dat is niet goed voor de maatschappij. En ook niet voor het bedrijfsleven. Wat als je er anders naar kijkt? Dan zie je een berg met talent, en dus kapitaal. Alleen moet talent wel de kans krijgen om zichzelf te tonen en te groeien.

Ons boostprogramma

Wij weten dat een boost echt het verschil maakt. Daarom coachen en trainen we mensen in een snelkookpan op hun talent en kwaliteit en zorgen wij dat ze weer zelfvertrouwen krijgen. Ze presenteren hun beste zelf in een videopitch, waarmee ze zichtbaar zijn voor het bedrijfsleven. Dit is een belangrijke stap op weg naar een betaalde baan. Uiteindelijk brengen we ze met een pitchevent in contact met het bedrijfsleven. Ze zetten zelf de stap naar betaald werk.

Onderdelen

Het traject duurt 10 weken, heeft 10 deelnemers en 7 programmaonderdelen.

  1. Match: verbinden van twee werelden
  2. Online training: een onweerstaanbaar CV
  3. Workshop: Imago & identiteit
  4. Storytelling: Wat is jouw verhaal?
  5. Videopitch & profielfoto
  6. Sollicitatietraining met LEF
  7. Pitchevent
Wat kun je doen als bedrijf?

Wil je een positieve bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt, dan kun je het boostprogramma financieren. Ook kun je naar wens een aantal programma onderdelen verzorgen: denk aan persoonlijke coachgesprekken met een deelnemer, het organiseren van een trainingsonderdeel of een uniek pitchevent.

Wat levert het je op?
  • Je bedrijf toont maatschappelijke betrokkenheid
  • Je zorgt ervoor dat mensen (weer) op de arbeidsmarkt komen
  • Je treedt buiten je comfort zone: raak bekend met een onbekende doelgroep en leer daar zelf als bedrijf ook van.
Meer informatie?

Talentcoach heeft ruime ervaring met het begeleiden van deze programma’s. We gaan graag met je in gesprek. Door samen LEF te tonen bereiken we mooie resultaten. Dat is sociaal ondernemen, winst voor iedereen.

Download onze folder
Talentcoach – LEF op de arbeidsmarkt