Ervaringsgericht leren, daar staat Talentcoach voor. Filosoof Lao Tzu zei het eeuwen geleden al: ‘Vertel me en ik luister; laat me zien en ik kijk; laat het me beleven en ik leer.’ Wij geloven dat leren door te doen de beste leermeester is. Bij ons leer je onder echte druk, in echte situaties.

Uit je comfortzone, durf jij?

We dagen je uit om aan de slag te gaan met iemand aan de andere kant van de samenleving. Hierbij zul je al je vaardigheden moeten inzetten. Met als doel het zelfvertrouwen van je coachee te vergroten en hem of haar weer mee te laten doen in de maatschappij. Learning by doing voor jullie allebei.

Ervaringsgericht leren: gebruik je ervaringen ook in je werk!

De ervaringen die je tijdens dit coachingstraject opdoet, helpen je in je persoonlijke ontwikkeling. En ook professioneel kun je je ervaringen gebruiken. Je leert in de praktijk om out of the box te denken. Over nieuwe situaties, maar ook over jezelf. Dit helpt je om situaties op het werk beter in te schatten en de vaardigheden die je hebt ontwikkeld ook binnen je werk in te zetten. Bekijk onze talentprogramma’s voor de mogelijkheden.

“Ik gebruik de ervaring die ik bij Talentcoach opdoe ook in mijn werk. Voor bedrijven is het nuttig dat medewerkers Talentcoach worden. Je leert bepaalde kwaliteiten (verder) ontwikkelen: beter luisteren, goed analyseren, knelpunten signaleren en er een positieve draai aan geven. Ik sta als coach steviger in mijn schoenen.”

Ja, ik wil beter leren coachen.

Terwijl ik een kwetsbare stadgenoot help om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen.