Coach programma

Ons programma ‘Wees de verandering’ heeft tot doel om coachende leiders op te leiden die, handelend vanuit talent en motivatie, het verschil maken op de eigen werkvloer én in de maatschappij. Tijdens het programma coachen de professionals zelf iemand die rond de armoedegrens leeft. Onze methodiek is gebaseerd op ‘appreciative inquiry’: coachen met de focus op wat iemand wél kan en wil. Ieder mens is goed zoals hij is en heeft po­tentieel. De professional en de coachee maken samen een toekomstplan om dat potentieel te benutten en leren onderweg hun talenten kennen.

Ervaringsgericht leren

Veel (aankomende) leidinggevenden en managers vinden het moeilijk zelfsturing binnen hun team op gang te breng­en. Ze zijn te veel tijd kwijt aan ‘managen’ in plaats van aan ‘leiden’. Aan de slag gaan met iemand aan de andere kant van de samenleving daagt je uit al je vaardigheden in te zetten. Met als doel diegene zijn zelfvertrouwen te vergroten en weer mee te lat­en doen. We bieden een unieke ‘learning by doing’ ervaring. Je leert onder echte druk, in echte situaties.

Wat levert het op?

De professional leert in de praktijk om out of the box te denken. Ook over zichzelf. Als hij deze kracht bij zichzelf ontdekt en die als basis eigen maakt, kan hij vrijwel elke situatie op de werkvloer goed inschatten en managen.

  • Zicht op eigen talent
  • Regie over zichzelf en eigen werkomgeving
  • Bij de deelnemer zelfsturing en eigen verant­woordelijkheid op gang te brengen
  • Ontwikkelen van coachende en persoonlijke leiderschapskwaliteiten
  • Motiveren en anderen in beweging brengen
  • Ontwikkelen van een stappenplanstrategie
  • Werken vanuit de positieve psychologie
Samenwerking met de Baak en Talentfirst

Bij dit coachingstraject werken we samen met de Baak en Talentfirst. Zij hebben ruime ervaring in het begeleiden en opleiden van leiders binnen toonaangevende bedrijven. Talentcoach is succesvol in het coachen en begeleiden van kwetsbare mensen in de samenleving. Zo combineren we het beste van twee werelden.

Coachingstraject

Het programma duurt 6 maanden en is te combineren met dagelijkse werkzaamheden. Het bestaat uit een aantal onderdelen die op maat gemaakt worden op basis van bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke leer­doelen. Bepaalde onderdelen van het programma kunnen ook via e-­learning worden aangeboden. Kijk hier voor een voorbeeld van het Talentcoach coachingstraject.

Investering

Bij dit coachprogramma staat maatwerk centraal. Afhankelijk van jouw leerdoelen stellen we samen met onze partners, de Baak en Talenfirst, een programma samen dat optimaal aansluit bij jouw wensen. Dit is al mogelijk vanaf een investering van 2250 euro exclusief BTW. Meerkosten zijn afhankelijk van het aantal toegevoegde modules. Vraag een gesprek aan met één van onze experts over jouw ontwikkelingsmogelijkheden.

Startmomenten

Dit coachprogramma begint met een tweedaags trainingsweekend en bieden we 2 keer per jaar aan: maart en september. Houd onze agenda in de gaten voor de eerstvolgende startdata.

Incompany of open inschrijving

We bieden dit coach traject incompany aan. Echter, een aantal keer per jaar hanteren we ook een open inschrijving. Moet je deze trainingsdag zelf betalen? Talentcoach biedt in een beperkt aantal gevallen financiële support aan.

Word partner

Bedrijven kunnen partner worden van Talentcoach. Juist binnen een duurzame relatie kunnen wij mensen intensief coachen en effectief bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Lees meer over de voordelen van een partnership.

Meer informatie

Download onze programmafolder Talentcoach – Wees de verandering

Ervaringsgericht coachen

“Talentcoach is een duurzaam initiatief. Samen met mijn collega’s heb ik meegedaan aan het traject. We hebben er veel aan gehad en snappen nu dat je iemand vis kunt geven, maar dat het waardevoller is om hem te leren vissen. Het is mooi om te zien dat mensen uit hun isolement komen en weer aan het werk kunnen. En bij onszelf werkt het ook door. In de manier waarop we met elkaar en onze klanten omgaan.”

Ja, ik wil mijn leiderschapskwaliteiten ontwikkelen

Terwijl ik een kwetsbare stadgenoot help om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen.