Talentcoach gelooft dat iedereen in onze samenleving succesvol kan zijn. Pas als je je bewust bent van je unieke talenten, drijfveren en passies, kun je het maximale uit jezelf én de ander te halen. We coachen mensen daarom op hun kracht en talent. Talentontwikkeling en ervaringsgericht leren staan daarbij centraal. Om zo iedereen de kans te bieden om zijn leven een zinvolle invulling te geven.

Winst voor iedereen

Wij zijn een social enterprise. Voor ons is winst pas winst als die winst voor iedereen oplevert. Een gedachtegoed dat wereldwijd terrein wint. Graag enthousiasmeren we andere bedrijven om ook mee te bouwen aan de nieuwe economie. Om te leren op een manier die hun organisatie én de maatschappij een stukje beter maakt.

Tegen uitsluiting

De ambitie van Talentcoach is tweeledig. We bieden professionals uit het bedrijfsleven en bij de overheid een doeltreffend coachingstraject aan. Daarnaast doorbreken we het patroon van factoren die armoede en uitsluiting in stand houden.

Kwaliteit

We werken voor onze coachingstrajecten samen met coaches van de Baak, Talentfirst en Schouten en Nelissen. Niet alleen de professionals die talentcoach worden, profiteren van deze samenwerking. Ook de minima krijgen trainingen van experts. Mensen op het randje van de armoede hebben vaak geen toegang tot persoonlijke coaching. Op deze manier zorgen wij ervoor dat ook zij van deze samenwerking en kwaliteit kunnen profiteren.

Focus op Talentontwikkeling

Om onze ambities waar te maken ontwikkelen we kleinschalige coachprojecten waarin professionals uit het bedrijfsleven kwetsbare mensen helpen de eigen kracht te (her)vinden en aanwezig talent te ontdekken. We delen onze kennis en ervaring met andere partijen die het doorbreken van een negatieve participatiespiraal tot hun doelstelling rekenen. Tegelijkertijd biedt Talentcoach kansrijke burgers en bedrijven de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen en in te zetten voor een inclusieve samenleving.

Vanuit de grote steden

Onze coachingstrajecten vinden plaats in de grote steden. Daar zijn bedrijven en professionals goed vertegenwoordigd en daar leeft bijna één op de vijf mensen rond de armoedegrens (cijfers Amsterdam). Er is vraag naar ons concept. Mede daardoor hebben wij besloten om onze visie en methodiek te verspreiden over Nederland. Talentcoach heeft de ambitie om uit te breiden. We starten in verschillende grote steden nieuwe projecten. Op dit moment zitten we in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Koningin Maxima omarmt ambitie Talentcoach

Bezoek Maxima

Op 28 augustus verraste koningin Maxima Talentcoach met een bezoekje vanuit het Oranje Fonds, onze hoofdsponsor. We hebben de ambitie om vanaf 2016 uit te groeien tot een social enterprise. Niet meer afhankelijk zijn van fondsen, maar een gelijkwaardige samenwerking zoeken met het bedrijfsleven. Talentcoach heeft hiervoor een drietal innovatieve programma’s samengesteld, waarbij talentontwikkeling en maatschappelijke impact samenkomen.  Een pure win-win. AEGON en het ministerie van Binnenlandse Zaken geloven in deze innovatieve benadering, en ook de Koningin sprak haar enthousiasme hierover uit.

Wij bedanken onze fondsen:
Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in onze toekomstplannen? Neem dan de tijd om ons Talentcoach beleidsplan 2013 – 2017, Jaarrekening Talentcoach 2015 en ons Jaarverslag Talentcoach 2013Jaarverslag Talentcoach 2014 en Jaarverslag Talentcoach 2015 te lezen.

Doe mee met Talentcoach!